Een ultiem kersttoetje en toch super eenvoudig om te maken. Deze crumble met stoofperen serveerde ik met een bol zelfgemaakt kaneelijs en een peertje. Als basis gebruikte ik Yoni’s recept voor mango met kruimels.
Wat heb je nodig voor deze crumble met stoofperen?
Voor vier porties gebruikte ik:
- 10 stoofperen, gekookt
- 75 gram koude boter
- 50 gram witte basterdsuiker
- 110 gram bloem
- Mespuntje zout
Stoofpeertjes koken
Eerder vertelde ik al hoe ik stoofpeertjes bereid. De stoofperen kook ik in rode wijn, een beetje water, kaneelstokjes en suiker. Verder heb je alleen wat geduld nodig. Je kunt de peren in meerdere gangen van je diner terug laten komen. Zo maakte ik voor hetzelfde etentje ook deze salade met stoofperen en geitenkaas.
Een paar peertjes heb ik heel gelaten voor de garnering. De rest van de peertjes snij je in stukjes en verdeel je over de bodem van een ovenschaal.
Crumble maken
Meng de boter, witte basterdsuiker, bloem en de zout in een kom tot je een kruimelig deeg hebt. De boter moet nog koud zijn. Strooi de kruimels over de stoofpeertjes en zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kruimel mooi goudbruin is.
Het lekkerst is de crumble met een bol kaneelijs. Ik gebruikte dit recept voor zelfgemaakt kaneelijs. Een echte aanrader!
Eet smakelijk!